30 mrt 2014

Persbericht: 9e editie Festival een Andere Noot

Posted By admin

No Comments

Tags: FAN2014 festival persbericht rotterdam theater zuidplein

27 maart 2014, Exotische klanken en wereldkunst in Rotterdam!

Vier dagen lang – van donderdag 1 mei t/m zondag 4 mei – staan verschillende locaties waaronder theater Zuidplein het teken van wereldmuziek en -kunst. Tijdens de 9e editie van dit jaarlijkse festival vinden concerten, exposities en workshops plaats van internationale jonge artiesten en kunstenaars waaronder Ismail Belouch, Yusuf Labib, Said Idrissi en Qasim Arif.

Programma 1 t/m 3 mei 2014

Diverse artiesten en kunstenaars krijgen de kans om hun talent te tonen aan het publiek. Zo geeft zanger en Oud-speler Moualy Ahmed een miniconcert. Hij is geïnspireerd door de oude artiesten zoals Oum Keltoum en Mohamed Abdelouahab. Zijn specialiteit is klassiek Arabische muziek. Said Idrissi verzorgt een expositie en meerdere workshops over de Arabische kalligrafie. Hij is gespecialiseerd in verschillende stijlen: Koefi, Diwani, Roukaa en Nasg. Bijzonder aan zijn kunst is dat hij deze stijlen combineert met kleuren en gebruikt bij de versiering van tegelwerk. Sevval Kayhan geeft een concert op 2 mei tijdens FAN 4 Ladies. Sevval deed mee met X-Factor 2013 en ze heeft een goede indruk bij de jury en het publiek achtergelaten. Yusuf Labib verzorgt een paar workshops over de Arabische Maqamat. Hij is een jonge artiest uit Marokko. Een van de hoogtepunten van zijn jonge muziekcarrière is zijn deelname aan de zesde editie (2011) van het internationale talentenjachtprogramma ‘Moenshied a-Shariqa’ van het gelijknamige kanaal uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Programma 4 mei 2014

Op 4 mei 2014 vindt de slotevent van het festival plaats. De host op deze dag is de welbekende Samira el Kandoussi (presentatrice van het Ramadan Journaal en Lipstickmoslima’s). Ook zullen Nourdin el Ouali (politicus) en Abderrahim Bouna (stadsimker) als gastsprekers aanwezig zijn. Ismail Belouch en Yusuf Labib zullen onder begeleiding van het orkest ‘Tasnim’ optreden. Ismael Bellouch zingt zowel in het Berbers als Marokkaans Arabisch. De jonge artiest Yusuf Labib begint steeds meer bekendheid te krijgen binnen en buiten Marokko. Hij zingt zowel in het Arabisch als in het Turks. De slotevent biedt ook een podium aan jong talent in andere kunstvormen dan muziek. Zakaria Andour, een jonge cabaretier, zet allerlei typetjes neer; zijn bekende typetje is Ba Azouz, die zijn ervaringen vertelt als gastarbeider maar ook als vader van een lastige zoon. Qasim Arif, laat een wel heel andere kant van kunst zien. Hij toont namelijk zijn kunsten wat betreft lichtkalligrafie. Tot slot wordt er ook een optreden gegeven door Zakaria Oubbi, een getalenteerde pianist van 16 jaar. Hij volgt al vijf jaar pianoles, algemene muzikale vorming en songwriting bij de academie van Hoboken.

Meer informatie en kaartverkoop via www.eenanderenoot.nl


Kaarten

 


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

 

Voor meer informatie kunt u de heer Khalid Maliki benaderen; mail:info@eenanderenoot.nl,  tel: 0648897916

Het Festival Een Andere Noot vindt plaats van 1 tot 4 mei a.s. Vooraf reserveren is mogelijk, kaarten à € 15,-. Het volledige programma is te vinden op: www.eenanderenoot.nl

 


De organisaties achter het festival

Het festival is opgezet door de Stichting voor Vernieuwing en Participatie (SVVP) en de Landelijke Organisatie Op Koers (LOOK). De stichtingen zetten zich al negen jaar in voor kunst en cultuur. De stichtingen hebben verschillende culturele feesten en ontmoetingen georganiseerd om deelnemers kennis te laten maken met elkaar en met allerlei bijzondere vormen van kunst en cultuur. Met dit festival richten SVVP en LOOK zich, naast de Marokkaanse families, op alle liefhebbers van wereldmuziek die nieuwsgierig zijn naar Een Andere Noot.