14 mei 2013

Verslag Festival een Andere Noot 2013

Posted By admin

No Comments

Tags: AZIZ GHARRAS FAN2013 festival HICHAM KARIM ismael belouch svvp

Rotteram, 6 mei 2013. Het Festival Andere Noot was weer een succes! Maar liefst 600 mensen mochten de voorstellingen bijwonen. De organisatie moest helaas veel bezoekers teleurstellen omdat de kaarten uitverkocht zijn. Het enthousiaste publiek kon rekenen op prachtige optredens, inspirerende sprekers en een bevlogen en grappige host. Kortom, het festival was een beleving voor de aanwezigen.

Mustafa Talib, bestuurslid bij SVVP, heeft het festival geopend door te benoemen in welke kader het evenement werd georganiseerd, namelijk dat het festival een middel is tot ontspanning, kennismaking en verbinding. Hierna heeft Alaattin Erdal, portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois – een van de sponsors van het festival – aangegeven zich te herkennen in de doelstellingen; de deelgemeente streeft in haar beleid naar verbinding en participatie van verschillende doelgroepen in de samenleving.

 

Ba Azzouz, de host van het festival, heeft een hilarische sketch opgevoerd voordat hij de eerste artiest heeft aangekondigd. Hij heeft het publiek opgepept met het benoemen van verschillende plekken waar het publiek vandaan komt. Hierna mocht de eerste artiest, Aziz Gharras, optreden. Hij heeft het publiek getrakteerd op prachtige liederen die voor veel herkenbaarheid zorgde.

Na het optreden van Aziz Gharras heeft de gastspreker Mieke Klaver, docent op de Haagse Hogeschool, enthousiast gereageerd op wat ze gezien heeft. Ze was blij om het festival te mogen bijwonen en wat haar betreft passen dat soort evenementen bij haar visie om ruimte te creëren voor verschillende groepen om op cultureel gebied te participeren. Kunst is voor haar een middel om mensen met elkaar te verbinden. Deze boodschap probeert ze ook aan haar studenten door te geven.

 

De artiest Ismael Belouch is op een grappige maar ook originele manier aangekondigd door Ba Azzouz. Hij heeft het publiek terug in de tijd meegenomen, naar de periode waarin de oma van Ba Azzouz prachtige slaapliedjes voor hem zong, naar de tijd dat er tijdens bruiloften allerlei lofliederen gezongen worden. Ba Azzouz maakte de vergelijking met sommige muziekstijlen in de huidige tijd waarin naar zijn mening aan inhoud en aan muziek ontbreekt. Ismael Belouch is een artiest die de oude liedjes, zoals gezongen door de oma van Ba Azzouz, in een nieuw jasje heeft gestoken. Zijn optreden beviel zo goed bij het publiek dat veel bezoekers spontaan met hem begonnen te zingen. Zijn liedjes gingen onder andere over de moeder en over lof aan de profeet Mohamed vrede zij met hem.

 

Ba Azzouz kon niet achterblijven; hij heeft voor de pauze een liedje opgevoerd over zijn nogal merkwaardig eetpatroon. Hij heeft de bezoekers kennis laten maken met zijn menu voor een doordeweekse dag. Na de pauze heeft de gastspreker Umar Mirza, onder andere presentator van NTR en eindredacteur bij wijblijvenhier.nl, een persoonlijk verhaal verteld over succes en geluk. Zijn verhaal inspireerde veel bezoekers en dat was terug te lezen in de tweets die tijdens het festival te zien waren.

Voordat de laatste artiest zijn opwachting maakte, is Ba Azzouz in een andere gedaante op het podium verschenen. Sezer, de shoarmazaakeigenaar, drijft de spot met luie en schijnheilige mensen en met zijn buurman lbashier. De spot heeft hij in een prachtig lied dat op lachspieren van de bezoekers heeft gewerkt.

 

Hicham Karim, de laatste artiest tijdens dit evenement heeft met zijn intense muziek voor een mooie afsluiting gezorgd. Vooral de kwaliteit van zijn stem viel de bezoekers op. Hij kon op makkelijke wijze het orkest sturen en het publiek naar zich toe trekken. Aan zijn optreden konden de bezoekers duidelijk merken dat Hicham Karim veel podiumervaring heeft opgebouwd.

 

Aan het einde van het evenement was er nog een speciale verrassing voor de ouders want de kinderen mochten het podium op en ze hebben een paar liedjes met de drie artiesten gezongen. Deze act kon rekenen op heel veel waardering van de aanwezige ouders die snel nog een filmpje van hun kinderen konden maken.

Een woord van dank gaat naar de sponsors die het festival mede mogelijk hebben gemaakt, naar Ensemble Rayan voor de muzikale begeleiding van de artiesten, naar de vrijwilligers die zich in hebben gezet om het festival te laten slagen.

 

Klik hier voor het fotoverslag