banner over fan2013

Zin in dagen vol kunst en cultuur van inspirerende artiesten, sprekers en kunstenaars?

Onder het motto ‘Kunst als uiting voor talent’ organiseren SVVP (Stichting voor Vernieuwing & Participatie) en LOOK (Landelijke Organisatie Op Koers) de 9e editie van het festival Een Andere Noot voor bijzondere vormen van kunst en cultuur. Een festival waar tevreden bezoekers gedurende de jaar door hier nog over praten. Tijdens dit festival treden verschillende artiesten en kunstenaars op uit het binnen- en buitenland.

Dit festival biedt ook een goed alternatief aan een publiek dat de weg moeilijk vindt naar reguliere kunstzinnige activiteiten. Tijdens het festival worden er activiteiten voor de hele familie aangeboden; we zijn namelijk van mening dat als we deze families willen bereiken, wij activiteiten moeten organiseren die alle familieleden aanspreken en die financieel aantrekkelijk zijn.

 

Doelgroep

Het festival is toegankelijk voor iedereen. Specifiek richten we ons op moeilijk bereikbare families, met name op Marokkaanse ouders en jongeren. Er is niet zoveel aanbod aan festivals dat afgestemd is op deze families: artiesten die in eigentaal optreden en waarvan de volwassenen kunnen genieten en tegelijkertijd leuke activiteiten voor kinderen. Dit allemaal voor een betaalbare prijs vooral omdat de families die we bereiken, niet zoveel financiële mogelijkheden hebben. Daardoor slaan ze makkelijk kunstzinnige en recreatieve activiteiten voor hen en hun kinderen over.

Uit onze contacten is er gebleken dat ook andere etnische groepen (Turken, Nederlanders en Surinamers) uit nieuwsgierigheid het festival willen bezoeken. Een andere reden is tevens dat door gemende relaties Marokkaanse bezoekers hun partners en andere vrienden willen uitnodigen.

We verwachten in totaal 600 bezoekers voor het festival. Voor een sluitende begroting gaan we er echter vanuit dat we minimaal 400 kaarten verkopen.

In tweede instantie richten we ons op de vrijwilligers die ingezet worden om het evenement te laten slagen. We willen de vrijwilligers de kans geven om ervaring op te doen in het organiseren van een evenement. Sommige vrijwilligers zijn studenten binnen sociale opleidingen en deze ervaring kunnen ze op hun cv zetten. Anderen zijn professionals uit andere disciplines die het leuk vinden om kennis te maken met een vak waarmee ze normaal gesproken niet in aanraking komen.

 

Doelstellingen

De doelen van het festival zijn:
-  Families, die niet zo snel deelnemen aan reguliere kunstzinnige activiteiten, aanzetten tot deelname aan het festival;
-  Een bijdrage leveren aan het welzijn van de bezoekers en de vrijwilligers;
-  Bezoekers en vrijwilligers kennis laten maken met bijzondere uitingen van kunst en cultuur;
-  Jongeren stimuleren om kunstzinnig bezig te zijn door voorbeeld te nemen aan de genodigde artiesten ;
-  Een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de kunstindustrie;
-  Verschillende etnische groepen kennis met elkaar laten maken.