Nourdin El Ouali, politicus

4 MEI | Theater Zuidplein, Rotterdam

BANNER-nourdin-elouali

Nourdin el Ouali is een jonge Rotterdammer van 32 jaar. Hij heeft zijn sporen verdiend in de Rotterdamse politiek als voormalige raadslid van Groenlinks en als lijsttrekker van de nieuwe Rotterdamse partij NIDA. Van huis uit is hij pedagoog en MBO-docent. Nourdin is ook bekend als activist voor de vrijheidsvloot van Gaza.

 

Jaswina Bihari-Elahi, Docent

4 MEI | Theater Zuidplein, Rotterdam

BANNER-Jaswina-Bihari

Jaswina Bihari-Elahi (34 jaar) studeerde kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is op dit moment werkzaam als hogeschooldocent aan de Haagse Hogeschool bij de academie voor Sociale Professies, opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en als coördinator en docent van de minor Empowerment in de stad. Zij is  tevens als docent-onderzoeker betrokken in het project Laak Vitaal. Naast deze werkzaamheden schrijft ze een proefschrift omtrent het onderwerp ‘jongeren en etnische websites’ als buitenpromovenda (Promotiekamer, Universiteit van Tilburg).

Tevens is Jaswina danseres in de Indiase klassieke dansstijl Kuchipudi en runt zij een dansschool hierin. De Indiase klassieke dansstijl beoefent zij sinds haar zestiende. Sinds haar 21e heeft zij zich gespecialiseerd in de Kuchipudi dansstijl.

 

Abderrahim Bouna, Stadsimker

4 MEI | Theater Zuidplein, Rotterdam

BANNER-abderrahim-bouna

Abderrahim Bouna is Rotterdammer van geboorte, Marokkaan van origine en Imker van beroep. Abderrahim is eigenaar en initiator van de StadsImkerij. De allereerste en enige Imkerij van Europa met de stad als vaste basis. De stad Rotterdam uiteraard.

Bijenhouden als beroep is een uit de hand gelopen hobby voor Abderrahim. Als jonge jongen ging hij al mee met zijn vader die na diens pensioen is begonnen met bijenhouden in Rotterdam. Je kunt dus zeggen dat het vak van vader op zoon is gegaan.

Bijenhouden is een oude ambacht die op uitsterven staat, maar deze jongen Rotterdammer van Marokkaanse origine geeft daar weer nieuw leven aan op zijn eigen manier. Deels beïnvloed door de islam, eigen observaties en ervaringen, cursussen en boeken lezen, heeft Abderrahim een geheel unieke manier van bijenhouden, waarbij de bij centraal staat.

Hoe gek het ook klinkt, maar de beste resultaten boek je door je in te leven als bij. Dat is wat Abderrahim zal komen vertellen ‘De wereld van de bij gezien door de bij’

 

Elsa van de Loo, Jurist

2 MEI | (SVVP) Putseplein 28, Rotterdam

BANNER-elsa-van-de-looElsa van de Loo werkzaam als jurist op het gebied van mensenrechten en gelijkebehandelingswetgeving.